Wat is cryptocurrency?

Wat is cryptocurrency?

Een cryptocurrency is een digitale valuta die beveiligd is door middel van cryptografische versleuteling, waardoor het bijna onmogelijk is om ze te vervalsen of dubbel uit te geven. De bekendste is Bitcoin. Veel cryptocurrencies zijn netwerken op basis van blockchain technologie. Een bepalend kenmerk van cryptocurrencies is dat ze (meestal) niet door een centrale autoriteit worden uitgegeven, waardoor ze theoretisch immuun zijn voor overheidsinmenging. Natuurlijk kan een overheid nog altijd door middel van wetten invloed proberen uit te oefenen.

Cryptocurrencies kopen

Je kunt cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum makkelijk kopen via internet. Een handige site hiervoor is Litebit. Daar kun je makkelijk betalen met iDeal, Bancontact en Creditcard.

Geld verdienen met cryptocurrencies

Wil je meer leren over het handelen en geld verdienen met cryptocurrencies, dan kun je overwegen je aan te melden voor deze cursus van AllesOverCrypto.

Let wel op: cryptocurrencies zijn erg volatiel, de prijzen kunnen enorm schommelen en dit maakt het een riskante “belegging”.