Makkelijk NFT’s kopen? Kijk eens naar Veve!

NFT’s kopen via Veve wordt steeds populairder. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat je bij Veve al NFT’s kunt aanschaffen voor minder dan 10 euro. Maar ook de grote merken waar ze mee samenwerken maken het interessant. Is Veve wat voor jou? Lees gauw verder!

Screenshot Veve.me

Misschien dat je wel eens gehoord hebt van “Opensea”. Dit is het grootste platform voor het verhandelen van NFT’s. Hier vind je ontelbare projecten die je kunt kopen met de cryptomunt Ethereum. Zoals je misschien weet is Ethereum duur, heb je tijdens het verhandelen te maken met hoge transactiekosten en moet je ook nog eens een externe wallet hebben. Met andere woorden, voor Opensea heb je enige kennis en startkapitaal nodig.

Maar wat als ik je vertel dat dit bij VeVe allemaal niet nodig is? VeVe is in plaats van een website een app die je gemakkelijk downloadt op je mobiele telefoon. Je kunt dus altijd en overal NFT’s verhandelen. Daarnaast koop je bij VeVe niet zomaar wat plaatjes, maar werken ze samen met grote bekende merken zoals Disney, Marvel, Coca-Cola en nog veel meer.

Merken waarmee Veve samenwerkt. (Screenshot Veve.me)

Het moederbedrijf van VeVe is Ecomi. Zij hebben ook een cryptotoken die OMI heet. Nu is het zo dat VeVe toegankelijk wilt zijn voor iedereen. Dus voor zowel mensen mét en zónder kennis van crypto. Daar hebben zij wat slims op bedacht….

In de app van VeVe verhandel je NFT’s door te betalen met de zogeheten ‘Gems’. Deze Gems zijn eenvoudig te kopen met bijvoorbeeld PayPal en App- of Play Store. In de toekomst (waarschijnlijk dit jaar) kan er ook betaald worden met de token OMI, maar op dit moment is het zo dat wanneer jij op dit moment Gems koopt, je op de achtergrond ook OMI koopt en dit ook verhandeld wanneer jij Gems uitgeeft. Het hele systeem draait dus op het OMI-netwerk Dit is iets wat wij in de app niet zien maar wat het wel mogelijk maakt dat er straks op beide manieren betaald kan worden.

Veve is onderdeel van Ecomi. (Screenshot Ecomi)

Er zijn vaak meerdere drops per week op VeVe. Dit houdt in dat VeVe meerdere keren per week een nieuwe NFT lanceert welke je kunt kopen. Dit kan een collectible of een comic zijn. Comics zijn digitale stripboeken van verschillende bekende namen zoals bijvoorbeeld Spiderman of Hulk. Wanneer jij zo’n stripboek bezit kun je in de app ook daadwerkelijk door het boek bladeren en de strip lezen.

Samenwerking van Veve met Marvel. (Screenshot veve.me)

De collectibles van Veve zijn NFT’s in 3D (niet zoals de 2D plaatjes op Opensea) welke soms ook nog eens kunnen bewegen of muziek kunnen maken. Daarbij heb je bij beide te maken met verschillende rarities. Hoe minder edities er van een NFT worden uitgebracht, hoe zeldzamer deze is. Hier kun je vaak meer geld voor vragen dan een minder zeldzame NFT.

Voorbeelden van Veve collectibles.

Wanneer er zo’n nieuwe drop is maak je kans om een NFT te kopen met de volgende rarity (in volgorde van minst zeldzaam tot het meest zeldzaam):

  • Common
  • Uncommon
  • Rare
  • Ultra Rare
  • Secret Rare

Er is een kans dat jij tijdens een drop de nieuwste NFT niet kunt kopen. Dit komt omdat VeVe enorm groeiende is en al ongeveer 2 miljoen gebruikers heeft (begin 2021 was dit nu 10.000 gebruikers). Het is dan vrij logisch dat wanneer er 30.000 NFT’s worden verkocht tijdens een drop, dit snel uitverkocht is. Wanneer jij deze NFT dan toch graag wilt kun je deze kopen op de markt. Hier kan iedereen zijn of haar NFT verhandelen aan andere VeVe gebruikers.

Veve market.

Beginnen met Veve

Mocht je VeVe willen uitproberen, dan kun je gratis de app downloaden. Wanneer je in de app zit klik je op ‘JOIN’, vul je jouw e-mailadres in en kies je een wachtwoord. Vervolgens ga je naar je mailbox en klik je op de mail die je van VeVe gekregen hebt. Via daar ga je weer naar de app en kies je een gebruikersnaam etc. Zodra jij wilt beginnen met het kopen van een NFT dan ga je rechtsonder in de app naar jouw profiel en klik je op ‘Get More Gems’, via daar kun je Gems kopen. Onthoud: 1 Gem kost altijd $1,- en dit blijft altijd gelijk. Het voordeel daarvan is dat je niet te maken hebt met verschillende marktprijzen zoals andere crypto dat meestal wel heeft.

Er valt nog zoveel meer te vertellen en er komt nog zoveel aan voor VeVe. Bijvoorbeeld de “VeVeVerse”, een digitale wereld van VeVe. Stel je voor dat je hier met bijvoorbeeld de auto van James Bond kunt rijden, welke te koop is op VeVe. Deze kun je vervolgens ook weer verhuren in een Play2Earn om zo weer geld te verdienen en in deze wereld een soort passief inkomen op te bouwen!

Collectible van James Bond – No Time To Die. (Screenshot veve.me)

Mocht dit je allemaal interessant lijken, kun je het beste vandaag nog beginnen! Je bent er dan nog vroeg bij en de grootste updates moeten nog komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *