Geld verdienen met NFT: Hoe werkt het?

Geld verdienen met NFT

Je hoort tegenwoordig iedereen praten over NFT’s. Maar wat zijn het en hoe verdien je er geld mee?Met NFT’s zijn een aantal mensen al flink rijk geworden. Er zijn zelfs NFT’s die voor miljoenen euro’s worden verkocht!

We zullen je hieronder vertellen hoe het werkt!

Wat zijn NFT’s?

In het kort: NFT staat voor Non-fungible token. Oftewel een “Niet-vervangbare token”. Het zijn net als cryptocurrencies eigenlijk “stukjes code” die op de blockchain staan.

Een NFT kun je koppelen aan een bepaald (vaak digitaal) object, zoals een foto, een liedje of een kunstwerk. Maar het beperkt zich niet alleen daar toe. In theorie kun je ALLES aan een NFT koppelen.

In de praktijk zal je zien dat het nu vooral gaat om digitale kunst in de vorm van plaatjes.

Een voorbeeld van een digitaal NFT kunstwerkje. (©Cyberpotatoes)

Als je nog dieper in wilt gaan op wat een NFT precies is, dan kun je dat op deze pagina lezen.

Het kopen en verkopen van NFT’s

Om geld te verdienen met het handelen van NFT’s is het natuurlijk de bedoeling dat je een NFT koopt voor een bepaalde prijs en dat je deze vervolgens voor een hogere prijs weer doorverkoopt.

Om een NFT te kunnen kopen moet eerst de cryptocurrency Ethereum in je bezit hebben. De meest makkelijke manier om Ethereum te kopen in Nederland en België is via Bitvavo.

ETH kopen via bitvavo

Vervolgens heb je een cryptowallet nodig waar je de Ethereum heen stuurt. Met die wallet kun je vervolgens op een NFT marketplace een NFT kopen en vervolgens weer verkopen.

Als je stap voor stap wilt weten hoe dat precies werkt, kun je dat hier lezen.

Zelf een NFT maken

Echter kun je naast het handelen in NFT’s, natuurlijk ook geld verdienen door ze zelf te maken! Dat is misschien zelfs wel een betere manier om er geld mee te verdienen.

Het enige wat je nodig hebt is minimaal 1 foto, dit kan in principe zelfs een selfie zijn. Echter is het natuurlijk beter als je een hele collectie maakt met plaatjes waarvan je denkt dat mensen ze echt willen verzamelen. Je kunt zelf plaatjes maken met bijvoorbeeld Photoshop, maar je kunt hiervoor ook gemakkelijk iemand inhuren via Fiverr!

Via Fiverr vind je makkelijk een freelancer die de klus voor je klaart.

Daarna hoef je de plaatjes alleen nog maar aan te bieden op een NFT marketplace.

Hoe je dit allemaal precies doet, lees je hierrrrr!