Nike Cryptokicks

Nike registreert patent op “blockchain sneakers”

Het Amerikaanse octrooibureau heeft een octrooi van Nike afgegeven voor haar “blockchain sneakers”, genaamd “CrpytoKicks”

Digitaal object koppelen aan een fysiek object

Het patent schetst een systeem waarbij blockchain kan worden gebruikt om digitale activa (zoals een NFT) te koppelen aan een fysiek product, in dit geval een sportschoen. Het lijkt erop dat Nike’s platform ook het eigendom zal bijhouden en de authenticiteit van sneakers zal verifiëren met behulp van het op blockchain gebaseerde systeem.

Bron: US Patent Office
“CryptoKicks” patent, iemand die schoenen verkoopt en de “digitale activa”

Wanneer je een paar van de “CryptoKicks” koopt, ontvang je een uniek digitaal bewijs dat is gekoppeld aan een unieke identificatie van die schoen. Als gevolg hiervan is er digitale schaarste van de digitale activa, omdat de productie ervan effectief is gekoppeld aan de productie van echte sneakers.

Doorverkopen

Wanneer sneakers aan iemand anders worden verkocht, kan het eigendom worden overgedragen door zowel de echte schoen als de bijbehorende digitale bewijs te verhandelen. Deze digitale bewijzen kunnen worden opgeslagen in wat een “Digital Locker” wordt genoemd, een cryptocurrency wallet-achtige app.

Spelletje

Maar er is meer. Het lijkt erop dat iemand bij Nike CryptoKitties heeft gespeeld, want eigenaren van “CryptoKicks” zullen in staat zijn om “de digitale schoen te vermengen of te fokken met een andere digitale schoen om ‘schoen nageslacht’ te creëren en het nageslacht te laten maken als een nieuw, tastbaar paar schoenen.”

Wanneer kan ik een Cryptokick kopen?

De oorspronkelijke patentaanvraag werd al in april 2019 ingediend, dus sommige van deze details zullen voor sommigen geen verrassing zijn. Maar nu het patent is toegekend door het US Patent Office, kunnen we misschien verwachten dat CryptoKicks in de toekomst in het wild te zien zullen zijn. Maar hierover is door Nike nog niks publiekelijk bekend gemaakt. (Nóg niet!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *