Oprichter Twitter verkoopt eerste tweet voor $2,9 miljoen

De allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey is voor het equivalent van 2,9 miljoen dollar (2,1 miljoen euro) verkocht aan een zakenman uit Maleisië.

De eerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey.

De tweet, met de tekst “just setting up my twttr,” werd voor het eerst gepubliceerd op 21 maart 2006 en werd door Dorsey geveild voor het goede doel.

De in Maleisië gevestigde koper Sina Estavi vergeleek de aankoop met het kopen van een schilderij van de Mona Lisa.

De tweet werd gekocht met de cryptocurrency Ethereum.

Dorsey zei dat hij de opbrengst zou omzetten in Bitcoin en vervolgens zou doneren aan het Give Directly’s Africa Response-fonds.

“Dit is niet zomaar een tweet!” postte de heer Estavi op Twitter. “Ik denk dat mensen jaren later de echte waarde van deze tweet zullen beseffen, zoals het schilderij van de Mona Lisa.”

De post blijft publiekelijk beschikbaar op Twitter, zelfs nadat hij is geveild.bAls koper ontvangt de heer Estavi een certificaat, digitaal ondertekend en geverifieerd door de Jack Dorsey, evenals de metadata van de originele tweet. De gegevens omvatten informatie zoals het tijdstip waarop de tweet werd gepost en de tekstuele inhoud ervan.

Sociale media-experts voorspellen dat de verkoop van tweets en andere online posts populairder zal worden.

“We leven in een tijdperk waarin beroemdheden, muzikanten en influencers meer hebben dan fans, ze hebben stans, en die zullen een stukje van hun favoriete sterren willen bezitten,” zegt Cathy Hackl, oprichter van technologieadviesbureau Futures Intelligence Group.

“Net zoals mensen fysieke merchandise kopen, zullen ze hun tweets, posts en snaps kopen omdat ze zich dicht bij die ster willen voelen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *