CryptoPunks NFT portret verkocht voor $16.9 miljoen

Een set van negen kleine pixel-art portretten uit een collectie van 10.000 uniek gegenereerde personages van mensen, zombies en aliens, gezamenlijk CryptoPunks genoemd, is verkocht voor een enorme $ 16,9 miljoen.

Het CryptoPunks portret dat is geveild voor $16,9 miljoen.

Naar verluidt is dit de op één na grootste aankoop van een NFT, nadat digitale kunstenaar Beeple in maart een jpeg-afbeelding voor $69 miljoen verkocht in een soortgelijke veiling.

De set van negen CryptoPunk-figuren bevat er één met bijzonder zeldzame attributen. Hij heet CryptoPunk 635, heeft een blauw gezicht en draagt een zonnebril. Het is een van de slechts negen “buitenaardse” punkers in de CryptoPunk-collectie van 10.000 personages.

CryptoPunks was een van de vroegste NFT-projecten gemaakt in 2017 door Larva Labs. Ze hebben sindsdien veel aandacht gekregen als collector’s items. Larva Labs creëerde oorspronkelijk 10.000 van dergelijke punks met bewijs van eigendom opgeslagen op de Ethereum-blockchain. Elk van deze is verschillend van anderen in termen van attributen die ze bezitten, zoals kapsels, brillen, of hoeden. Larva Labs heeft echter de meerderheid weggegeven en degene die bij het bedrijf zijn achtergebleven, worden nu geveild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *