12-jarig jochie: “In 2 maanden tijd $400,000 verdiend met NFT’s”

Benyamin Ahmed is a 12-year-old coder with successful NFT, or non-fungible token, collections.

Benyamin Ahmed is geen doorsnee 12-jarige.

Als hij niet op school zit, houdt hij van zwemmen, taekwondo – en leren coderen.

Vanaf 5 jarige leeftijd begonnen

Toen Ahmed 5 jaar was, begon hij met programmeren, nadat hij zijn vader als webontwikkelaar had zien werken. Hij begon met HTML en CSS en ontwikkelde zijn codeervaardigheden steeds verder. Later leerde hij ook JavaScript en andere programma’s.

Maar de laatste tijd hebben NFT’s, en de slimme contracten, of verzamelingen van code, die ze aandrijven, Ahmed’s aandacht getrokken.

“Ik leerde voor het eerst over NFT’s eerder dit jaar,” vertelt Ahmed. “Ik raakte gefascineerd door NFT’s omdat je het eigendom van een NFT gemakkelijk kunt overdragen via de blockchain.”

Benyamin Ahmed, age 12, with his brother, Yusuf Ahmed, age 13.
Benyamin Ahmed (L), 12 jaar, met zijn broer, Yusuf Ahmed (R), 13 jaar.

Ahmed was enthousiast over de technologie en besloot om zelf een NFT-collectie te creëren.

Walvissen

Zijn eerste NFT-collectie, die hij eerder deze zomer lanceerde, bestaat uit 40 kleurrijke, gepixeliseerde avatars genaamd Minecraft Yee Haa, die “ik heb gemaakt na te veel uren te hebben doorgebracht met het spelen van Minecraft,” zegt Ahmed. Hij creëerde de kunstwerken en codeerde ze allemaal zelf, zegt hij.

De collectie verkocht niet meteen, maar dat was oké. Ahmed zag het project meer als een leerervaring dan als een “geldklopperij” en wilde doorgaan met creëren.

In juni begon hij met het coderen van Weird Whales, zijn tweede NFT-collectie, die bestaat uit 3.350 gepixelde walvissen. Elk met hun eigen kenmerken. Het project versmolt een soort meme, gebruikmakend van de afbeelding van een walvis. Met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van de iconische gepixelde CryptoPunks, een van de eerste NFT-collecties die bestond.

One of Benyamin Ahmed's Weird Whales, number 1523.
Een van Benyamin Ahmed’s vreemde walvissen, nummer 1523.

Het project kostte $300, zegt Ahmed, wat voornamelijk bestond uit het betalen van “gasfees”.

Onderweg leerde Ahmed hoe hij de verzameling moest coderen. Online tutorials en online mentoren hebben hem daarbij geholpen, zegt hij. Een van de ontwikkelaars achter een ander NFT-project genaamd Boring Bananas stuurde Ahmed een script om te gebruiken als een sjabloon voor het coderen van Weird Whales, zegt zijn vader Imran.

“Mijn broer en mijn vader waren erg opgewonden en gefascineerd door hoe ze eruit kwamen te zien,” zegt Ahmed. “We deden wat werk aan de website en het slimme contract en plaatsten een thread op Twitter.”

Binnen 9 uur uitverkocht

Na de lancering in juli was de hele collectie in negen uur uitverkocht, en Ahmed verdiende meer dan 80 ether op één dag. Aangezien hij zijn winst in ether heeft vastgehouden, is die som meer dan 255.000 dollar waard met de prijsstelling van vandaag. Vervolgens verdiende hij nog eens 30 ether, ter waarde van meer dan $95.000, op de wederverkoopmarkt, aangezien Ahmed een royalty van 2,5% verdient op elke secundaire verkoop.

Ahmed heeft tot nu toe meer dan $350.000 verdiend, en tegen eind augustus verwacht hij dat zijn totale verdiensten meer dan $400.000 zullen zijn.

Vanaf nu heeft Ahmed geen traditionele bankrekening, maar alleen een cryptocurrency wallet.

“Ik ben van plan om al mijn ether te houden en niet om te zetten in fiat geld,” zegt Ahmed. “Het zou een vroeg bewijs kunnen zijn dat, in de toekomst, misschien iedereen geen bankrekening [nodig] heeft en gewoon een etheradres en een portemonnee heeft.” (Maar misschien maakt hij binnenkort wel een bankrekening aan voor belastingdoeleinden, zegt hij.)

In de toekomst werkt Ahmed aan een ander NFT-project en voorspelt hij dat veel meer succesvolle NFT-collecties een meme-component zullen hebben.

Memes

“Ik denk dat memes een belangrijke waarde hebben in deze ruimte. Aangezien veel projecten een soort van meme-link hebben,” zegt Ahmed, zoals Dogecoin, die de laatste tijd ook erg gestegen is. “Ik denk dat memes een grote rol spelen in deze ruimte.”

De sleutel is echter het bezitten van zijn IP, of intellectueel eigendom, zegt hij. Om dat te doen, heeft Ahmed’s vader contact gehad met advocaten. Zo kunnen ze een handelsmerk voor Weird Whales en andere aankomende projecten aanvragen.

“Als mensen Weird Whales kopen, investeren ze in mij en mijn toekomst,” zegt Ahmed. “Als ik zo doorga, eindig ik misschien net als andere tech-ondernemers als Elon Musk en Jeff Bezos.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *