Snoop Dogg

Iemand gaf $450.000 uit voor een digitaal stukje ‘land’ naast Snoop Dogg’s NFT huis

Wil je Snoop Dogg’s buurman zijn in de metaverse? Dat kan je zo’n 450.000 dollar kosten. Dat is hoeveel een NFT verzamelaar op vrijdag 3 december heeft uitgegeven om een stuk virtueel land te bezitten in de zogenaamde “Snoopverse” – een interactieve wereld die de rapper aan het ontwikkelen is in “The Sandbox”, een soort digitale wereld op het Ethereum netwerk.

Snoop Dogg is momenteel een digitale recreatie van zijn echte huis in Californië aan het bouwen, waar hij exclusieve, feesten zal geven, alleen voor zijn leden. Er zal ook een muziekpodium zijn voor concerten. Bewoners kunnen hun eigen games en ervaringen creëren op hun Snoopverse-kavels, wat hen de mogelijkheid geeft om geld te verdienen aan andere bewoners die langskomen.

Maar de rapper is niet de enige grote naam die in The Sandbox speelt: meerdere artiesten en TV shows bezitten ook grond op het platform, waarvan de meerderheidsaandeelhouder onlangs werd gewaardeerd op 2,2 miljard dollar. Dat is bijna evenveel als wat Zillow probeert terug te verdienen, na teveel huizen in de fysieke wereld te hebben gekocht in de waanzinnige vastgoedmarkt van 2021. Is het mogelijk dat digitaal vastgoed op dit moment meer waard is dan fysiek vastgoed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *